Kategoriler
Google Arama Sayfasında Alışveriş Reklamlarına Ayrılan Alanı Büyüttü

Google Arama Sayfasında Alışveriş Reklamlarına Ayrılan Alanı Büyüttü

06.12.2016
Google da bunun farkında ve en büyük gelir akışlarından biri arama reklamları olduğu için (yani arama sayfası popülerliğini korumak amacıyla), sayfada en yaygın display reklamlardan olan Alışveriş Reklamlarına (PLA) ayrılan yeri büyüttü. Aynı zamanda görsel arama sayfasında da alışveriş reklamları göstermeye başladı.

Sayfa düzeni nasıl?

Google alışveriş reklamlarını beşli veya sekizli gruplar halinde gösteriyor. Genellikle beşli alışveriş reklamları ödemeli arama sonuçlarının üstünde ve sekizli olanlar da sayfanın sağında gösteriliyor.

 

Ayrıca Google arama sonuçları sayfasını da üstten büyüttü ve daha çok satır ekledi. Aslında 5’li reklamlar tam da buraya geliyor. Ancak bütün reklamlar aynı anda gösterilmiyor. Alışveriş reklamları kutusunun sağ altındaki oka dikkat edin. Bunu tıklarsanız kutu genişliyor ve tüm reklamlar gösteriliyor. Google bununla kalmayıp sayfanın sonuna da alt satır eklenmiş ve arama sonuçları ile display reklamlar bir arada sayıldığında, Google’ın artık her sayfada 16 alışveriş reklamı gösterdiği görülüyor.