Kategoriler
Microsoft Linkedin’i Satın Alıyor

Microsoft Linkedin’i Satın Alıyor

06.12.2016
Microsoft kariyer sosyal ağı LinkedIn’i 26,2 milyar dolara satın alacağını duyurdu. Şirket LinkedIn’e hisse başı 196 dolar ödeme yapacak ve LinkedIn CEO’su Jeff Weiner görevinin başında kalarak doğrudan Microsoft CEO’su Satya Nadella’ya rapor verecek. Peki neden satın alıyor? Cevabı yazıda.

LinkedIn bağımsızlığını koruyacak

Tarih tekerrürden ibarettir. Ancak Microsoft, Nokia satın almasıyla yaptığı hatayı tekrarlamak istemiyor. Bu nedenle LinkedIn’in işleyişine karışmayacak ve profesyonel meslek sahiplerine yönelik kariyer sosyal ağının marka imajı ile şirket kültürünü korumasına izin verecek.

Microsoft konuyla ilgili açıklamasında Facebook’un Whatsapp’ı satın almasında olduğu gibi firmanın özerkliğine korumasına imkan tanıyacaklarını söyledi. LinkedIn kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Reid Hoffman ile Weiner’ın şirketin satışını canı gönülden desteklediğini ekleyen Microsoft, LinkedIn yönetim kurulunun da kararı onayladığını belirtti.


Satın alma yıl sonuna tamam

LinkedIn hisseleri şirketin Microsoft’a satılacağı haberinin duyulması üzerine yüzde 47’den fazla değer kazandı. Duyurudan önce geçici olarak dondurulan Microsoft hisseleri ise tekrar işlem görmeye başladıktan sonra yüzde 4 değer kaybetti.

Nadella haberi Microsoft çalışanlarına bu sabah duyurdu. LinkedIn CEO’su Jeff Weiner da personeline konuyla ilgili bir duyuru yaptı.

Nadella açıklamasında şunları söyledi: “Bu anlaşma dünyanın lider profesyonel bulut sağlayıcısı olan şirketimizi dünyanın lider profesyonel sosyal ağıyla birleştiriyor. Bir süredir LinkedIn hakkında bilgi topluyor ve sosyal ağların bulut hizmetlerinde nasıl fark yaratabileceğini düşünüyorum.”

“LinkedIn ekibinin muhteşem bir iş başardığı ve girişimin 433 milyondan fazla meslek sahibiyle çok etkileyici bir sosyal ağa dönüştüğü ortada.”